Wat is de Provinciale Jachthondenproef

© Dreamweaver Working Goldens

November 2006 organiseerde de K.N.J.V. in De Bilt voor de provincie Utrecht als eerste in Nederland een zogenaamde Provinciale Jachthondenproef (na de JHP en MAP is er nu dus ook een PJP).

Het doel van de Provinciale Jachthondenproef is enerzijds na het seizoen van de jachthondenproeven het in wedstrijdverband provinciaal vergelijken van de prestaties van de honden en anderzijds jagers en andere belangstellenden een inzicht te geven in de mogelijkheden van goed opgeleide jachthonden.

Voor de Provinciale Jachthondenproeven kunnen uitsluitend honden worden ingeschreven, waarvan de eigenaar lid is van een gewest van de K.N.J.V., dat gelegen is in de provincie(s), welke de Provinciale Jachthondenproef organiseert (organiseren).

Om toegelaten te kunnen worden tot de proeven voor het B-diploma van de Provinciale Jachthondenproef moet de hond in het afgelopen seizoen in Nederland tenminste één B-diploma op een MAP hebben behaald.

Om toegelaten te kunnen worden tot de proeven voor het A-diploma van de Provinciale Jachthondenproef moet de hond in het afgelopen seizoen in Nederland tenminste één A-diploma op een MAP hebben behaald.

Het maximaal aantal toe te laten honden is in beginsel vierentwintig. Het vaststellen van de verhouding A- en B-honden is aan de organisatie.